Hoe bereik je de gewenste temperatuur en hoe hou je de temperatuur vast

Kamado instellen en instructies:

Houtskool en luchttoevoer
  1. Plaats het houtskool in een bergje waarbij de luchtgaten aan de zijkant van de vuurbak vrij blijven en de top van het bergje net onder de vuurring blijft.
  2. Zorg ervoor dat onderop de grote stukken houtskool liggen. Indien er een zak houtskool in de vuurbak wordt leeggegooid, kunnen kleine stukken de luchttoevoer blokkeren waardoor er geen hoge temperaturen gehaald kunnen worden.
  3. Gebruik alleen professioneel houtskool. Dit is van hardhout en blijft veel langer branden. Het laat ook veel minder as achter door volledige verbranding en geeft een lekkere smaak af.
  4. In principe kun je niet teveel houtskool gebruiken, maar wel te weinig.
Aansteken
  1. Steek het houtskool alleen aan met de bruine aanmaakblokjes. Deze geven geen smaak af.
  2. Open de onderste luchttoevoer volledig en laat het deksel open staan.
  3. Na 10 minuten kan het deksel gesloten worden, met de damper volledig open en de luchttoevoer half open.
Temperatuur instellen
  1. Om lage temperaturen aan te kunnen houden, moet het vuur aangemaakt worden met slechts 1 aanmaakblokje.
  2. Doe direct het deksel dicht met de gaten in de damper volledig open en de luchttoevoer 5cm open.
  3. Na ongeveer 30-45 minuten zal de gewenste temperatuur bereikt worden. Door de luchttoevoer en de damper met kleine stapjes te wijzigen kan de gewenste temperatuur worden aangehouden.
  4. Het is makkelijker de temperatuur te verhogen dat te verlagen!
  5. Hoge temperaturen spreken voor zich…

Instellen temperatuur Kamado, Kamado Nederland