Kamando Houtskoolmand

Het plaatsen van de Kamando Houtskoolmand in de vuurbak, zorgt voor een enorme verbetering in de verbranding van het houtskool. Daarnaast is het mogelijk om in een handeling al het overgebleven houtskool te verwijderen en door even te schudden boven de klikobak het overgebleven goede houtskool weer terug te plaatsen. Er kunnen veel hogere temperaturen bereikt worden en dit wordt ook een stuk sneller bereikt. Ideaal voor bijvoorbeeld pizza’s en steaks waarbij temperaturen van ca. 350 graden gewenst zijn.

Bij gebruik van de Kamando Houtskoolmand is gebruik van de geperforeerde houtskoolplaat die zich standaard onder in de vuurbak bevindt niet meer nodig. Overgebleven kleine stukjes houtskool kunnen een probleem vormen als er bijvoorbeeld hoge temperaturen bereikt dienen te worden. De luchtdoorvoer raakt verstopt, als deze kleine stukjes houtskool boven de gaten van de plaat onderin liggen. Zeker met het aanvullen van houtskool treedt dit voornamelijk op. Naast het feit dat de houtskoolplaat onderin de vuurbak niet nodig is en er dus sowieso daardoor een veel betere luchtdoorvoer is, kun je met de Kamando in een keer al het overgebleven houtskool verwijderen door de houtskoolmand eruit te tillen, waarna de kleine stukjes onderin er uit kunnen vallen door de mand even te schudden. Hierna kan de mand teruggeplaatst worden en eventueel aangevuld worden met nieuw houtskool.

0